91

Almere plaatst nieuwe borden langs wegen

Wie vanaf vandaag de stad inrijdt, komt het misschien wel tegen: de nieuwe borden van de gemeente Almere. Het gaat om onderborden die aangeven dat de stad de MKB-vriendelijkste stad is van Nederland. Wethouder Veeningen van economie onthulde vandaag het eerste bord aan de Veluwedreef. Daarbij waren vertegenwoordigers van het Almeerse bedrijfsleven aanwezig.

Ruimte om te ontwikkelen

“We zijn erg trots op deze titel”, zegt wethouder Maaike Veeningen. “Onze stad biedt ondernemers letterlijk en figuurlijk ruimte om hun bedrijf te ontwikkelen. Ook de bereikbaarheid en onze beroepsbevolking zijn echte pluspunten. We zijn blij met de waardering van de ondernemers, maar we zien de titel ook als een stimulans om het vestigingsklimaat in Almere verder te verbeteren”.

25 plekken

In totaal wordt er op 25 plekken een nieuw onderbord geplaatst. Tot medio 2021 mag Almere de titel “MKB-vriendelijkste stad” voeren.

Eerder dit jaar kreeg Almere de titel MKB-vriendelijkste stad van ondernemersorganisatie MKB-Nederland. De organisatie deed een onderzoek naar de MKB-vriendelijkheid van Nederlandse gemeenten. Dat levert een ranglijst op van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. In de categorie Steden was Almere de winnaar. In de overall ranglijst eindigde Almere op de 11e plek.

Vier pijlers

Het onderzoek is gebaseerd op vier pijlers. Er is gekeken naar de tevredenheid over de eigen gemeente onder ondernemers en naar het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente. Verder woog de gemeentelijke dienstverlening en het beleid voor het midden- en kleinbedrijf mee en ook werd gevraagd naar de beleving van de gemeentelijke lasten.

Foto

Wethouder Veeningen (tweede van rechts) onthulde vandaag samen met vertegenwoordigers van het Almeerse bedrijfsleven het eerste bord “MKB-vriendelijkste stad”. Foto door: Feenstra Fotografie.

Dit vind je misschien ook interessant