57

1Moment: Nieuwe leden, megabezuinigingen en witte stok

Aanstaande vrijdag zie je een nieuwe reportage in 1Almere 1Moment. Het gaat dan over het Joodse Soekot. Vandaag de headlines van het Almeerse nieuws in 1Moment. Je ziet een nieuwsflits met onderwerpen van woensdag 16 oktober 2019.

Headlines

Vandaag hoor je meer over de volgende onderwerpen:

  • Nieuwe leden bij Almeerse adviesraad;
  • Stop voor de witte stok;
  • De Schoor vreest voor megabezuinigingen op welzijnswerk in de wijken;
  • Nieuwe tijdelijke woonruimte aan Televisieweg.

Wil je meer nieuws lezen uit jouw buurt? Bekijk dan ons nieuwsoverzicht met actuele berichtgeving.

Vrijdag

Vrijdag zie je meer over het Joodse Soekot. Soekot is een joods feest waarbij wordt herdacht dat de Israëlieten veertig jaar lang in de Sinaïwoestijn onder de bescherming van God rondtrokken waarbij ze verbleven in tenten of hutten. Er zal veel gedanst worden. Soekot, dat een vreugdevol feest is, wordt beschreven in de Tenach (de Hebreeuwse Bijbel) waarin de Israëlieten wordt opgedragen dit feest elk jaar te vieren.

Foto

Ter illustratie. Het centrum van Almere Buiten. Foto door: Nulzesendertig.

Dit vind je misschien ook interessant