52

Actie voor mensen met witte stok in verkeer

Op zeventien locaties in het land wordt door Oogvereniging, expertisecentrum Visio en stichting Bartiméus gestart met acties voor blinden en slechtzienden in het verkeer. Onder de slogan ‘Stop voor de witte stok’ hopen de organisaties aan verkeersdeelnemers duidelijk te maken dat er gestopt moet worden voor blinden en slechtzienden met een witte stok die in het verkeer aangeven dat ze willen oversteken.

Prijsjes

In Almere zijn onder andere prijsjes te winnen met de actie. Tijdens de actie kunnen mensen ervaren hoe het is om met slecht of geen zicht over te steken. In Almere wordt de kennis over het gebruik van de witte stok getest. Ook in Amsterdam worden tests gehouden.

Gevaar

Voor 80 procent van de blinden en slechtzienden is het een bekend verhaal: mensen die hen voor de sokken rijden op het moment dat zij willen oversteken. Dit zorgt ervoor dat slechtzienden en blinden zich onveilig en onzeker voelen in het verkeer.

Bron

ANP.

Dit vind je misschien ook interessant