54

Weekoverzicht: Van voedselloket tot wietexperiment

Wat gebeurde er deze week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met de zeven belangrijkste berichten van de week.

Voedselloket krijgt extra geld

Het Voedselloket Almere (VLA) krijgt 50.000 euro extra om door te gaan met de activiteiten. Het VLA krijgt het geld van de gemeente. Het voedselloket verkeert in financiële problemen.

Voedselloket krijgt 50.000 euro tegen financiële problemen

Kritiek op verhogen afvalstoffenheffing

Diverse partijen in de Almeerse gemeenteraad hebben kritiek op het voorstel van het college van B & W om de afvalstoffenheffing met 26 euro per gezin per jaar te verhogen. Het college maakte het plan vorige week bekend. Toen werd ook de begroting voor 2020 bekend gemaakt.

Podcast: Afval scheiden een succes en Annemiek spreekt met Enis Odaci

Winkeliers klagen

Winkeliers aan de Zadelmakerstraat in het centrum klagen over wat zij een slechte winkelstraat noemen. Dat meldde de regionale omroep. Volgens de winkeliers staat ‘Het water ons aan de lippen’. Onder andere de hoge huren spelen een rol. De huur bedraagt gemiddeld maandelijks zo’n 240 euro per vierkante meter.

Winkeliers Zadelmakerstraat klagen over slechte winkelstraat

Onderneming van het jaar 2020

Cablepark VIEW Almere, IJspressi en Grote Sloep zijn genomineerd voor de prijs ‘Onderneming van het jaar 2020’. De genomineerden zijn geselecteerd door een vakjury, die bestaat uit wethouder Maaike Veeningen en een groep vertegenwoordigers uit het Almeers bedrijfsleven.

Genomineerden ‘Onderneming van het jaar 2020’ bekend

Verdachte aangehouden

Op dinsdag 24 september heeft de politie een verdachte aangehouden op verdenking van beroving van een pakketbezorger. Dat heeft de politie deze week bekend gemaakt.

Verdachte beroving Almere aangehouden

Wietexperiment

De gemeente Almere blijft voorlopig meedoen met het wietexperiment van de overheid. Dat heeft de gemeente deze week laten weten. Volgens de gemeente mogen de kosten niet te hoog oplopen. Het experiment start naar verwachting in 2021.

Gemeente stopt voorlopig niet met wietexperiment

Regenboogvlag op Coming Out Day

Vrijdagochtend om 9 uur is de regenboog- en transgendervlag gehesen op het stadhuis van Almere. “Vrij en veilig leven is het recht van iedereen”, aldus de gemeente Almere. “Daarom hijst de gemeente Almere de regenboogvlag om de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit en vrijheid te vieren. Daarnaast hijsen we voor het eerst ook de blauw-roze-witte transgendervlag, om aandacht te vragen voor de verschillen in genderidentiteit en de emancipatie van transgenderpersonen”.

Gemeente hijst regenboogvlag en transgendervlag

Foto

Centrum van Almere Buiten. Door: Nulzesendertig.

Dit vind je misschien ook interessant