69

Gemeente hijst regenboogvlag en transgendervlag

Vanochtend om 9 uur is de regenboog- en transgendervlag gehesen op het stadhuis van Almere. “Vrij en veilig leven is het recht van iedereen”, aldus de gemeente Almere. “Daarom hijst de gemeente Almere de regenboogvlag om de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit en vrijheid te vieren. Daarnaast hijsen we voor het eerst ook de blauw-roze-witte transgendervlag, om aandacht te vragen voor de verschillen in genderidentiteit en de emancipatie van transgenderpersonen”. Vandaag is het Coming Out Day.

Iedereen welkom

Wethouder Jerzy Soetekouw heeft vanochtend de vlaggen gehesen samen met Erik Brewes van Roze Almere, namens alle LHBTI’ers, Tom Nauta, die strijdt voor diversiteit bij de politie en met Micha Druiven, namens de transgendergemeenschap. “Ook door de stad hangen regenboogvlaggen waarmee we samen laten zien dat Almere een trotse Regenbooggemeente is en we iedereen verwelkomen”.

Almeerse Pride Walk

Tussen 11 oktober en 11 november gebeurt er van alles in Almere voor en door de LHBTQI+gemeenschap. Iedereen is welkom om te vieren dat liefde gewoon liefde is. Op 2 november is er de eerste Almeerse Pride Walk ooit. Er wordt bijvoorbeeld een Roze Filmavond georganiseerd, wethouder Jerzy Soetekouw heeft een gesprek met BN’ers uit de LHBTQI community en er komt een foto-expositie van fetisjfotograaf Suzanne van de Laar.

Het programma van de Regenboogmaand is te bekijken op de website van Stichting Avanti Almere.

Dit vind je misschien ook interessant