57

Dagoverzicht: Lefgozer award, Coming Out Day en Salafisme

Druk bezig geweest vandaag? Dan heb je vast niet al het nieuws uit jouw buurt meegekregen. De redactie van 1Almere zet de belangrijkste berichten voor je op een rij. Bekijk hieronder het dagoverzicht van 11 oktober 2019.

Lefgozer

De VluchtelingenWerk Lefgozer Award is uitgereikt aan Almeerder Mo Hersi. Vandaag ontving Hersi de prijs in het bijzijn van Koning Willem Alexander. Mo Hersi vluchtte zelf op 3-jarige leeftijd uit Ethiopië. Hij zet zich nu in voor een continue verbinding tussen vluchtelingen en Nederlanders.

Maatregelen tegen Salafisme

De Abou Bakr-moskee in Staatsliedenwijk gaat maatregelen nemen tegen salafistische boodschappen. De maatregelen moeten voorkomen dat er in de toekomst dergelijke boodschappen via de moskee worden verspreid. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen die gesteld werden door de PVV aan het college van burgemeester en wethouders. Minimaal één bestuurslid moet voortaan aanwezig zijn bij lezingen. Het bestuurslid moet kunnen ingrijpen als dat nodig is. Ook zal van te voren door het moskeebestuur worden beoordeeld of een lezing gehouden mag worden.

Gemeente verliest rechtszaak Oosterwold

De gemeente Almere moet van de rechter twee taxatierapporten verstrekken aan belangstellenden voor een kavel in Oosterwold. Vandaag deed de rechter uitspraak in een kort geding. De grondprijs in de nieuwe wijk Oosterwold werd in februari plotseling verhoogd van 42 euro naar 74 euro per vierkante meter. De belangstellenden wilden het taxatierapport inzien, maar de gemeente weigerde het rapport te verstrekken. Dat zou namelijk de positie van de grondeigenaar, het Rijksvastgoedbedrijf, schaden.

Bedreigingen Coming Out Day

Leerlingen van Trinitas Gymnasium zijn ernstig bedreigd na het organiseren van activiteiten op Coming Out Day. Dat blijkt uit brieven van de school, aan alle ouders, die in handen zijn van Omroep Flevoland. “Helaas is de feestelijke aankondiging voor een aantal jongeren, waaronder leerlingen van het Trinitas Gymnasium, reden geweest om berichten op social media te plaatsen met een homofobe en dreigende toon”, zo staat onder andere in de brief. Uit een tweede brief blijkt dat de politie en de gemeente geen reden voor zorgen over de veiligheid op school zien en dat de festiviteiten gewoon door kunnen gaan. Vandaag was het Coming Out Day. Daarom werd de regenboogvlag gehesen op onder andere het stadhuis.

Lees ook eens:

Gemeente hijst regenboogvlag en transgendervlag

Jackpot

Een Almeerder is de gelukkige winnaar geworden van 1,5 miljoen euro. Hij speelde mee met de Staatsloterij. Het lot, een 1/5 lot inclusief jackpot, bleek het winnende lot te zijn. De Almeerder zal de jackpot van in totaal 7,5 miljoen euro delen met mensen uit Heemskerk, Hoorn, Ede en Losser. Ook zij hadden een winnend lot.

Foto

Skyline Almere. Door: Nulzesendertig.

Dit vind je misschien ook interessant