50

Ruim 880 Almeerse kinderen nemen deel aan naschoolse lessen AKT

In het schooljaar 2018-2019 namen ruim 880 kinderen wekelijks deel aan de naschoolse lessen van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Die vinden plaats op tien locaties in de stad. Het gaat om leerlingen van ruim 65 Almeerse basisscholen. Dit is een groei van een kleine 10% ten opzichte van het schooljaar 2017-2018. Daarnaast deden 4.000 scholieren mee aan de AKT Sportdagen. Dat blijkt uit de ‘Factsheet AKT 2018-2019’.

Ruimtes

Ook het gebruik van de unieke sportruimtes van het AKT in Almere Poort is gegroeid. In 2018-2019 hebben 31 verschillende gebruikers de ruimtes gehuurd. In totaal ging het hierbij om ruim 2.600 uur. Ten opzichte van het vorige schooljaar betekent dit dat de AKT-ruimtes 18% meer zijn verhuurd dan in het vorige schooljaar. Het AKT heeft afgelopen schooljaar een nieuwe sportvereniging aan zich gebonden als samenwerkingspartner voor talentontwikkeling, waardoor het totaal aantal vaste partners is gegroeid naar tien.

Sportverenigingen

De AKT Sportexperience, die in oktober 2018 voor het eerst werd georganiseerd, trok 89 belangstellenden. Zij kregen na een dag sporttesten en metingen een persoonlijk beweegprofiel en konden kennismaken bij de Almeerse sportverenigingen. De dag werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Almere.

Hoogtepunt

Hoogtepunt van afgelopen schooljaar was de onthulling van de Skills Garden in Almere Haven. Deze plek is uniek in Europa en laat zowel kinderen als volwassenen, valide als minder valide inwoners op hun eigen manier veelzijdig bewegen.

Groei

Het Almeerse sportbeleid hecht veel waarde aan de ontwikkeling van talent. Het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) is een belangrijke plek waar Almeerse kinderen hun talent kunnen ontdekken en ontwikkelen. Het schooljaar 2019-2020 loopt inmiddels en ook komend jaar groeit het AKT gestaag door. Er worden via het AKT blijvend vakdocenten, trainers en coaches opgeleid en sportverenigingen betrokken. De naschoolse lessen breiden zich uit tot 11 locaties; in Nobelhorst kunnen de kinderen dit schooljaar nu ook dicht bij huis deelnemen aan de naschoolse lessen.

Dit vind je misschien ook interessant