61

Politieke Markt: Van vroege schoolverlaters tot presentatie programmabegroting

Vandaag vindt de 565ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Schoolverlaters

De fractie van de PVV wil graag met het college en met de raad in gesprek over het aantal voortijdig schoolverlaters (VSV’ers) in Almere. De PVV vindt het onacceptabel dat het aantal VSV’ers in Almere stijgt en gaat graag met het college en de raad in gesprek over het terugdringen van het aantal VSV’ers.

Vanavond wordt er vanaf 19.00 uur over gesproken in Zaal Hout.

Noodkreet

De fractie Buyatui heeft de noodkreet van ondernemers aan de Zadelmakerstraat op de agenda gezet. “Hoe gaat het college om met de zorgelijke geluiden?”, vraagt Buyatui zich af. Het punt staat ook op de agenda vanwege vragen over de ontwikkeling van de Passages in het Stadscentrum in relatie tot de aantrekkelijkheid van het winkelgebied.

Vanavond meer hierover vanaf half negen in Zaal Haven.

Louis Armstrongweg, Havenverbond, Vis à Vis en vuurwerkverbod

Vanavond wordt er gesproken over vier onderwerpen die al vaker op de agenda stonden: de gebiedsvisie Louis Armstrongweg, de permanente vestiging van theatergezelschap Vis à Vis, de vuurwerkvrije zones en het Havenverbond.

Lees ook eens:

Havenverbond versnelt vernieuwing in Almere Haven

College wil mogelijk verplichte vuurwerkvrije zones

Andere onderwerpen

Vanavond gaat het ook over Almeerse banen op vliegveld Lelystad en Busbaan Baltimoreplein. Alle onderwerpen zijn in de agenda te vinden op de website van de gemeente. Aan het eind van de avond wordt de programmabegroting voor 2020 gepresenteerd. Volgende week zie je daar meer over in een nieuwe aflevering van 1Almere 1Moment.

Dit vind je misschien ook interessant