52

Kritiek op verhoging afvalstoffenheffing

Diverse partijen in de Almeerse gemeenteraad hebben kritiek op het voorstel van het college van B & W om de afvalstoffenheffing met 26 euro per gezin per jaar te verhogen. Het college maakte het plan vorige week bekend. Toen werd ook de begroting voor 2020 bekend gemaakt.

Draaikonten

De PVV noemt de VVD en PvdA draaikonten.Uit het coalitieakkoord. In plaats van verlaging afvalstoffenheffing een verhoging met maar liefst € 26,-“, aldus Toon van Dijk (PVV).

Moeite

Toch lijkt de VVD zelf grote moeite te hebben met de verhoging. “Een verhoging van 26 euro is niet goed uit te leggen aan de stad. Het college moet eerst uitleggen waarom de kosten voor de afvalinzameling zo hoog zijn”, aldus VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian.

Meer afval

Eén van de redenen waarom de afvalstoffenheffing wordt verhoogd is volgens de gemeente Almere de economische groei. Volgens de gemeente wordt afval ook steeds slechter gescheiden door inwoners. Dat brengt hogere kosten met zich mee. Opmerkelijk, omdat vorig jaar nog gemeld werd dat het goed gaat met het scheiden van afval.

Lees ook eens:

Podcast: Afval scheiden een succes en Annemiek spreekt met Enis Odaci

Volgens verschillende partijen, waaronder de SP, is Almere één van de duurste gemeentes wat betreft de afvalstoffenheffing. Hans Everhard van de SP denkt dat er veel andere zaken te bedenken zijn waar geld vandaan gehaald kan worden.

Dit vind je misschien ook interessant