55

Werkzaamheden Hogering later van start

De werkzaamheden aan het zuidelijk deel van de Hogering starten op een later moment. Dat meldt de Provincie Flevoland. De aannemer bekijkt nog hoe de twee tunnelbakken het beste geplaatst kunnen worden. De tunnelbakken moeten namelijk bestand zijn tegen de druk van het grondwater. De aannemer neemt het zekere voor het onzekere en doet nogmaals onderzoek.

Kruising

Het is de bedoeling dat de tunnels worden geplaatst bij de kruising Neonweg-Herman Gorterweg en de kruising Botterweg-Hollandsedreef. Het is nog onduidelijk wanneer het project van start gaat.

Broedende vogels

Het is niet de eerste keer dat er uitstel is bij de werkzaamheden. Afgelopen zomer had het project last van broedende vogels. De aannemer en provincie hebben toen niet stilgezeten en nog eens goed gekeken naar de constructie van de tunnelbakken.

Dit vind je misschien ook interessant