Ondertussen in Almere: De Buitenkans genomineerd en baksteen door de ruiten

In de rubriek ‘Ondertussen in Almere’ lees je nieuws dat meer aandacht verdient. Niet al het nieuws haalt namelijk de dagelijkse nieuwsstroom. Deze rubriek brengt daar, door middel van een nieuwsoverzicht, verandering in.

Baksteen door de ruiten

Kortgeleden werd er een baksteen door het keukenraam van een woning in de Filmwijk gegooid. De bewoners kwamen met de schrik vrij. “Wij hebben zelf niemand kunnen vinden. Mocht één van jullie wat weten of wat hebben gezien in de omgeving van de Bunuellaan: let me know”, schrijft de bewoner. Het lijkt erop dat dit vaker gebeurt. Andere inwoners van de Filmwijk waarschuwen dan ook: “Helaas een bekende methode van inbrekers: ze gooien de steen door het raam, lopen snel weg en een uur later of zo komen ze kijken of er een reactie is. Zo niet, dan gaan ze naar binnen. Ze doen dit ook overdag”.

De Buitenkans

De Buitenkans is een duurzame wijk in de Stripheldenbuurt. De wijk is genomineerd voor ‘Festival Trouw Duurzame 100’. Morgen vindt het festival plaats in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

DE BIJGEVOEGDE TWEET IS OP VERZOEK VERWIJDERD.

Het bericht gaat verder onder de ‘Lees ook eens banner’.

Lees ook eens:

Almere klaar voor meer duurzame wijken?

Onderwijsnetwerk

Komende dinsdag 15 oktober organiseert Passend Onderwijs Almere het eerste Onderwijsnetwerk van het schooljaar. Het onderwerp is: Leren van wetenschap en ervaringen uit de praktijk. Spreker is dr. Bert Wienen. Passend Onderwijs Almere organiseert de ochtend om een speciale reden: “Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken over de relatie tussen onderwijs en zorg. Niet zelden blijven die onderzoeken op de plank liggen. Aan de andere kant zijn er talloze professionals in de praktijk die dagelijks problemen aanpakken waarvan ze de praktijk als geen ander kennen, maar de theorie erachter niet altijd. Bij deze bijeenkomst combineren we wetenschappelijke kennis met prikkelende praktische en maatschappelijke vraagstukken”.