54

Winkeliers Zadelmakerstraat klagen over slechte winkelstraat

Winkeliers aan de Zadelmakerstraat in het centrum klagen over wat zij een slechte winkelstraat noemen. Dat meldt de regionale omroep. Volgens de winkeliers staat ‘Het water ons aan de lippen’. Onder andere de hoge huren spelen een rol. De huur bedraagt gemiddeld maandelijks zo’n 240 euro per vierkante meter

Gerichte kopers

“Heel veel mensen die hier lopen, doen heel gericht boodschappen, bij de Lidl bijvoorbeeld. Of het zijn mensen die in de aangrenzende wijken wonen. Dus ze lopen hier wel, maar ze kijken niet naar de winkels”, zegt Ingrid Soekroella van Color & Go bij de regionale omroep. Zij heeft de sleutels van haar pand inmiddels ingeleverd, omdat het niet goed liep.

Andere ondernemers herkennen zich in het verhaal van Soekroella. Schoenmaker Willem Markus spreekt van veel leegstand en winkeliers die komen en gaan.

Bekijk het volledige verhaal in een reportage bij de regionale omroep.

Dit vind je misschien ook interessant