55

Korpschef Akerboom niet gehoord in rechtszaak Giltay

Korpschef Erik Akerboom zal niet worden gehoord in de rechtszaak tegen Frank Giltay. In december gaat de rechtszaak tegen de oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie verder. De rechtbank in Zwolle heeft het verzoek van de advocaat van Giltay, Robbert Jonk, afgewezen.

Vervalsing

In 2017 werd Giltay bij de politie ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Er zouden door hem onder andere facturen zijn vervalst. Op die manier heeft hij tienduizenden euro’s van de politie weten weg te sluizen. Daarnaast zouden er onder leiding van Giltay dure etentjes en feestjes gehouden zijn.

Opnames

Advocaat Robbert Jonk denkt dat er voor zijn cliënt ontlastend materiaal niet is opgenomen. Tijdens verhoren zijn er volgens hem namelijk audio-opnames gestopt. Daarom was het volgens hem van belang dat korpschef Erik Akerboom gehoord zou worden.

Advocaat

Eerder werden de rechtszaken tegen Giltay uitgesteld, omdat de advocaat van Giltay opstapte. Fraudeverdachte Giltay zei tegen De Telegraaf verbijsterd te zijn. Robbert Jonk is de nieuwe advocaat van Frank Giltay.

Dit vind je misschien ook interessant