55

Alcoholvrij bier wint flink aan populariteit in Flevoland

Nederland drinkt steeds vaker alcoholvrij bier. Zo kiest 46,6% van de Nederlanders vaker voor een alcoholvrije variant van bier ten opzichte van drie jaar geleden. Zo blijkt uit het Bobtoberfest-onderzoek van Feestkleding365.nl, naar aanleiding van 30 jaar alcoholvrij bier op het Duitse Oktoberfest dat nu in volle gang is. In Flevoland is een vergelijkbare stijging te zien; 42,9% van de Flevolanders drinkt meer alcoholvrij bier dan drie jaar terug.

‘Flevolanders omarmen alcoholvrij bier, net als vrouwen’

Naast dat 42,9% van de Flevolanders vaker alcoholvrij bier drinkt, blijkt ook dat er een exact even grote groep is die net zo veel alcoholvrij bier drinkt als drie jaar terug. Slechts 14,3% van de inwoners van Flevoland drinkt minder alcoholvrij bier (of drinkt het helemaal niet meer) als voorheen.

De grootste groei qua populariteit van alcoholvrij bier is zichtbaar onder vrouwen. Liefst 49% van de Nederlandse vrouwen drinkt vaker alcoholvrij bier in vergelijking met drie jaar geleden. Ook bij mannen is een flinke stijging te zien, maar ligt het percentage met 43,3% wel iets lager.

Heineken

Ook werden Nederlanders gevraagd naar hun favoriete reguliere biermerk. Uit het onderzoek blijkt dat Flevolanders het vaakst Heineken noemen als favoriete merk (24,6%). Ook flesjes of blikjes van Hertog Jan (19,9%) en Grolsch (10,3) zijn veel in de Flevolandse koelkasten terug te vinden.

Meer informatie over het onderzoek is in te zien via: https://www.feestkleding365.nl/bobtoberfest

Feestkleding365

Feestkleding365 is al jarenlang een favoriet adres voor de bezoekers van Oktoberfesten. Jaarlijks bestellen honderden bezoekers er Lederhosen of Dirndls om de feesten in de juiste klederdracht bij te wonen.

Bron

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Dit vind je misschien ook interessant