56

Weekendoverzicht: Van award tot vuurwerk

Het belangrijkste uit dit weekend even op een rij.

UAF-Award

Dalal Ghanim heeft de Publieksprijs gewonnen bij de jaarlijkse ‘uitblinker van het jaar’-verkiezing van vluchtelingenorganisatie UAF. De Almeerse farmaciestudente won helaas niet de UAF-Award.

Dalal Ghanim uit Almere (student Farmacie) was genomineerd voor de UAF-Award. De award staat ook wel bekend als de ‘Uitblinker van het jaar-Award’. Vluchtelingenorganisatie UAF reikte de prijs uit. De prijs is speciaal voor vluchtelingen die goed presteren op werk, school en op maatschappelijk gebied.

Het Groningse muzikantenechtpaar Karoun Baghboudarian en Rani Elias wonnen de UAF-Award.

Hudson’s Bay

De Hudson’s Bay vertrekt voor eind van het jaar uit het Nederlandse straatbeeld. Ook in Almere zal de Hudson’s Bay verdwijnen. De winkel is om die reden vanaf dit weekend begonnen met een opheffingsuitverkoop. Bijna alle producten zijn afgeprijsd. Zo is ook te lezen op de Facebookpagina van de winkel.

Veel geld

Het behoud van theatergezelschap Vis à Vis op de huidige locatie aan het Almeerderstrand kost de gemeente Almere veel geld. De wethouder bevestigde dat dit weekend in het televisieprogramma ‘Over Flevoland Gesproken’. De Almeerse cultuurwethouder Hilde van Garderen (VVD) geeft toe dat er een fors prijskaartje aan hangt. “Daardoor is minder woningbouw mogelijk in dat deel van Almere Poort, en dat scheelt de gemeente ongeveer 20 miljoen euro aan inkomsten”, zo meldt de regionale omroep.

Vuurwerkvrije zones

Het college van burgemeester en wethouders wil gebieden aanwijzen als verplichte vuurwerkvrije zone. Het Dierenasiel Almere, de gebieden bij de Lepelaarsplassen en de parkeerplaatsen rondom Pampushout en het Vaartsluisbos worden mogelijk verplichte vuurwerkvrije zones. De gemeenteraad is nu aanzet. De raad praat binnenkort over de vuurwerkvrije zones in de stad.

Lees ook eens:

College wil mogelijk verplichte vuurwerkvrije zones

Dit vind je misschien ook interessant