54

Gemeente stopt voorlopig niet met wietexperiment

De gemeente Almere blijft voorlopig meedoen met het wietexperiment van de overheid. Dat heeft de gemeente laten weten. Volgens de gemeente mogen de kosten niet te hoog oplopen. Het experiment start naar verwachting in 2021.

Verdeeldheid

De Almeerse gemeenteraad is verdeeld over de deelname aan het wietexperiment van de overheid. VVD, PvdA, D66 en ChristenUnie zijn niet positief over deelname. Het experiment is niet gratis voor de gemeente Almere. De kosten bedragen ongeveer 1 miljoen euro. Daarnaast is meer politiecapaciteit noodzakelijk. De twee collegepartijen in Almere hebben daar moeite mee. De VVD liet eerder weten dat de landelijke overheid moet opdraaien voor de kosten.

Wietexperiment

Tien gemeenten doen mee aan het experiment met staatswiet. Onder de tien gemeenten ook Almere. Andere gemeenten die meedoen aan de proef zijn in elk geval Tilburg en Breda. Gemeenten moeten voor 31 december laten weten of zij wel of niet meedoen aan de proef.

Dit vind je misschien ook interessant