60

Deze week: Archeologische vondsten in de jongste stad

Deze week duiken we de grond in. In de Almeerse bodem zijn tal van historische voorwerpen te vinden. Die voorwerpen en opgravingen zijn te bewonderen in het Erfgoedhuis Almere. In aanloop naar de Archeologiedagen op 12 en 13 oktober, blikken we deze week alvast vooruit. Onze verslaggever spreekt met een archeoloog en de organisator van de Almeerse Archeologiedagen.

Archeologiedagen

In het weekend van 12 en 13 oktober vinden de Archeologiedagen Almere 2019 plaats. Hoewel Almere nog een jonge stad is, ligt er een rijke geschiedenis onder haar voeten.

De stad bewaart haar archeologische vondsten veelal in situ veilig onder de grond. Bovengronds wordt de ruimte boven een archeologische vondst ingericht als een archeologische Vindplaats. Tijdens de Archeologiedagen organiseren verschillende vindplaatsen in Almere activiteiten voor jong en oud om de geschiedenis van deze omgeving te kunnen ervaren.

Afleveringen

In oktober besteedt 1Almere extra aandacht aan de Archeologiedagen Almere. Op maandag is er vooral aandacht voor de headlines van het Almeerse nieuws. Op woensdag en vrijdag zie je naast de headlines een reportage over de Archeologiedagen Almere en het Erfgoedhuis.

Lees ook eens:

Vooruitblik: Almere haalt haar archeologische verleden naar boven

Foto

Ter illustratie. Bron: Pixabay.

Dit vind je misschien ook interessant