85

1Almere Podcast: Van De Romantica’s tot Nine Lashes

Dit keer veel aandacht voor muziek in de 1Almere Podcast. We maken er dit keer een bijzondere muziekmix van. We maken kennis met het zangduo De Romantica’s en we horen muziek van Nine Lashes, Natalie Grant en Group 1 Crew. In deze podcast ook aandacht voor het landelijke-, regionale- en Almeerse nieuws.

Nieuws uit de media

  • Landelijk nieuws: VS en Noord-Korea oneens over uitkomst onderhandelingen;
  • Landelijk nieuws: Oud-VVD-voorzitter Henry Keizer onverwachts overleden;
  • Regionale nieuws: HVC neemt Amsterdamse afvalverwerker niet over;
  • Regionale nieuws: Test met automatische trein op Hanzelijn;
  • Lokale nieuws: Baak naar finale 4×400 meter estafette;
  • Lokale nieuws: Komende week: Aftrap Donkere Dagen Offensief;
  • Weekoverzicht;
  • Vooruitblik op de week.

Meer nieuws en achtergronden vind je in ons nieuwsoverzicht.

De Romantica’s

In deze uitzending speciaal aandacht voor het zangduo De Romantica’s, oftewel Cees en Andrea.
Zij vroegen ons of wij wat van hun muziek willen draaien. Cees en Andrea, schrijven en componeren eigen Nederlandstalige nummers, met teksten over uiteenlopende onderwerpen van vreugde tot verdriet. Zij hechten daarbij waarde aan zinnige teksten met inhoud en goede melodieuze compositie’s. Volgend jaar bestaan zij als zangduo 12,5 jaar en dan brengen ze hun zesde album uit. De twee zijn al 36 jaar getrouwd.

Meer informatie vind je op hun website.

Dementie

Dementie is een thema dat werd genoemd in deze podcast. Het thema kwam ook terug in de muziek van De Romantica’s. Afgelopen week was het een belangrijk thema in een live-uitzending van AVROTROS op NPO1. Bekijk de uitzending over dementie terug door op de blauwe button te klikken.

Bekijk de uitzending over dementie terug door op de blauwe button hierboven te klikken.

Dit vind je misschien ook interessant