60

Weekoverzicht: Geld, feest en Vis à Vis

Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van de meest opvallende en belangrijke berichten uit jouw buurt.

Foto van de week

Vertegenwoordigers Marja Olthof en Angelique van Aggele Ooms van de vrijwilligersgroep van Humanitas met OCO-coördinator Marion Bestenbreur en wethouder Jerzy Soetekouw. Foto door: Fotografie Alexander.

Extra bezuinigen

Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week de gemeentelijke begroting voor 2020 bekend gemaakt. Er wordt veel geïnvesteerd in onder andere het mooier maken van stadscentra en de jeugdhulp. Tegelijkertijd zijn er ook forse bezuinigingen. De stad krijgt namelijk 4 miljoen euro minder van de Rijksoverheid.

Almere in 2020: Extra geld voor jeugdhulp; tegelijkertijd forse bezuinigingen stad

Boerenprotest

Dinsdag is er een groot boerenprotest geweest op het Malieveld in Den Haag. Boeren die in de ochtend richting Den Haag vertrokken, werden een handje geholpen door de Almeerse politie.

Almeerse politie helpt boeren naar Den Haag

Feest

Op drie plaatsen in de stad kon er afgelopen week wel een feestje gevierd worden. Zo werd de nieuwe Moskee in Poort geopend, werden er elf nieuwe kamers in het Flevoziekenhuis geopend en werd bekend gemaakt dat theatergezelschap Vis à Vis op de huidige locatie mag blijven.

Moskee in Poort officieel geopend

Elf nieuwe kamers in Flevoziekenhuis

Theatergezelschap Vis à Vis blijft op huidige locatie

Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool is de 31ste deelnemer aan het publiek verantwoorden in Almere. Dat meldde de gemeente Almere deze week. Rien Koomen, vicevoorzitter van het college van bestuur van Aeres, tekende onlangs de intentieovereenkomst namens de hogeschool.

Aeres Hogeschool doet mee aan publiek verantwoorden

Jubileum

Precies een jaar geleden startte Almere met een vernieuwende werkwijze voor de onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO). Ervaringsdeskundigen helpen Almeerders om hun behoeften duidelijk te maken bij het regelen van hulp en ondersteuning. Dat doen zij onder de naam OCO Almere. Vanwege het eenjarig jubileum zette wethouder Jerzy Soetekouw de betrokkenen bij OCO Almere in het zonnetje. Ook heette hij nieuwe ervaringsdeskundigen welkom uit de vrijwilligersgroep van Humanitas.

OCO Almere viert jubileum: één jaar onafhankelijke clientondersteuning

Verwarrende belijning

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft Rijkswaterstaat de verwarrende belijning op de A6 bij Almere Buiten verwijderd. De oude belijning is bij een bepaalde stand van de zon nog zichtbaar, wat voor verwarring kan zorgen.

Verwarrende belijning afslag Almere Buiten verwijderd

Dit vind je misschien ook interessant