51

Komende week: Aftrap Donkere Dagen Offensief

Komende week is het de Week van de Veiligheid. Van 7 oktober tot en met 13 oktober wordt er extra aandacht besteed aan veiligheid in jouw buurt of wijk.

Aftrap

“Op dinsdag 8 oktober trappen we gezamenlijk het Donkere Dagen Offensief af”, meldt de gemeente Almere. “Om 20:00 uur geeft locoburgemeester Hilde van Garderen het officiële startsein in de Staatsliedenwijk. Samen met het buurtpreventieteam, politie en handhavers wordt een ronde door de wijk gelopen om preventieadvies te geven en te laten zien waar zij extra op letten”.

Stadhuis

Van 7 tot en met 10 oktober is er een speciaal programma in het Stadshuis met de Buurtbolide en met preventieadviseurs. Daarnaast is er op 8 oktober een overvaltraining voor ondernemers uit Flevoland. Toegang voor alle activiteiten is gratis.

Donkere dagen

Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseert de gemeente Almere samen met verschillende partners gedurende deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen.

Week van de veiligheid

Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen inwoners en ondernemers uit de stad deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit. Dit jaar is er extra aandacht voor het voorkomen van heling. Tijdens de Week van de Veiligheid wordt ook een vernieuwde versie van de Stop Heling app gelanceerd.

 

Dit vind je misschien ook interessant