In Almere Buiten is vrijdagmiddag uit voorzorg een groot gebied rondom de Sieradenweg afgesloten. Ook het openbaar vervoer werd enige tijd stilgelegd.

Afzetting

Vanwege een verdachte situatie in een bus bij de Indischebuurt zijn buspassagiers rond 13.15 uur uit een stadsbus gehaald. De politie heeft een paar uur onderzoek gedaan maar er is niets verdachts aangetroffen. De omgeving werd een tijd afgezet maar die afzetting werd na enige tijd weer opgeheven.

Vervoer

Doordat een deel rondom de Sieradenweg was afgesloten, was er tot 14.30 uur geen busverkeer mogelijk van en naar de Stripheldenbuurt. Daarnaast werd het treinverkeer tussen Almere Oostvaarders en Lelystad stilgelegd, NS hervatte het treinverkeer rond 15.00 uur.

Ook bewoners van de Sieradenbuurt konden de wijk niet in of uit met de auto.

Bommelding

Busmaatschappij Keolis meldde eerder dat de verdachte situatie om een bommelding zou gaan. De politie kan dat niet bevestigen.

Comments are closed.