57

Verdachte bankpasfraude meldt zich na Opsporing Verzocht

Een verdachte van de bankpasfraude heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De 21-jarige man zag zichzelf in Opsporing Verzocht. De man komt uit Amsterdam. Hij zou onder andere in Almere hebben gepind met een gestolen bankpas.

Onderschept

“In het voorjaar zijn elf mensen, woonachtig in IJmuiden en Velserbroek, slachtoffer geworden van deze bankpasfraude. De benadeelden hebben eerder dit jaar een nieuwe bankpas en pincode aangevraagd bij hun bank, maar hebben de vervangende bankpas en pincode nooit ontvangen. De bankpassen en pincodes bleken te zijn onderschept. Met de onderschepte passen is door het hele land geldbedragen opgenomen en gewinkeld”, zo laat de politie weten.

Onderzoek

Volgens de politie is de kans groot dat er meer aanhoudingen worden verricht. De politie doet nog onderzoek.

Dit vind je misschien ook interessant