Almeerder zamelt geld in voor zieke vriendin na ernstig ongeval

Deel dit artikel

Van een sterke, gezonde jonge meid, die haar toekomst helemaal uitgestippeld had, werd de vriendin van Denise Weninger een schim van wie ze was. “Mijn vriendin was een getalenteerde danseres, ging naar de Nationale Ballet Academie in Amsterdam, had veel vrienden, was hardwerkend, energiek en in het algemeen een gelukkige meid. Op een dag veranderde dit”, vertelt Weninger. Weninger start nu een actie om haar vriendin te helpen.

Ernstig ongeval

“Dertien jaar geleden is mijn vriendin aangereden door een auto. Zij was onderweg op de fiets en bij het oversteken reed de autobestuurder uit boosheid vol gas tegen haar aan. Zij heeft met haar hoofd de hele voorruit kapot geslagen”.

“In het ziekenhuis vertelden de artsen dat ze binnen een paar weken nergens meer last van zou hebben. Dit bleek niet het geval. Inmiddels zijn we dertien jaar later en heeft ze nog steeds veel ernstige klachten waardoor ze niet kan functioneren in het dagelijks leven. Ze vertelde me dat haar lichaam voelt alsof het altijd in brand staat, op slechte dagen kan ze niet lopen of zelfs een pen in haar hand houden. Daarbij heeft ze onder andere aanvallen, geheugenproblemen en dokters zeggen dat er niets meer aan te doen is”.

“Ze kan niet werken, zelfs 2 uur per week vrijwilligerswerk is te veel. Ze heeft zoveel verloren: haar vrienden, haar blijheid en misschien wel het belangrijkst: haar dromen voor de toekomst. Ze bleef proberen om wat van haar leven te maken, zonder de gezondheid die ze ooit had. Al die jaren waarin ze PTSS (Post-Traumatische stress stoornis) heeft overwonnen en heeft proberen te leven met de symptomen”.

13 jaar

“Dertien jaar later hebben we een naam gevonden die bij al de symptomen hoort: Post-Concussion Syndrome. Wereldwijd is er een kliniek die dit succesvol behandelt. Deze kliniek zit in Utah, VS”. Met de inzamelingsactie hoopt Denise Weninger dat haar vriendin genezen kan worden door middel van een behandeling in de Verenigde Staten.

“Met een grote kans op verbetering, en een kans op een normaal leven, vragen wij voor hulp om zo het hard nodige geld bij elkaar te krijgen om daar naartoe te gaan”.

GoFundMe

Via GoFundMe is Weninger nu een actie begonnen. Zij heeft inmiddels 532 euro weten in te zamelen, maar dat is verre van het spaardoel. In totaal is er 15.000 euro nodig.

Schilderijen

Weninger maakt zelf ook schilderijen. “Alles wat ik verdien met de verkoop gaat ook naar dit doel”, zo vertelt zij.

Hoop

Hoop op een toekomst, hoop voor een beter leven, hoop om terug te geven aan iedereen die haar door deze loodzware periode heeft geholpen. Weninger geeft aan dat elke donatie welkom is; al is het maar een euro. “Elke cent gaat naar de toekomst van mijn vriendin. Laten we haar laten zien dat er goede mensen bestaan, die haar willen helpen om haar gezondheid en daarmee haar leven terug te krijgen”.

Foto

Inzamelingsactie Denise Weninger. Door: Denise Weninger.