Werkzaamheden A6 bij op- en afrit Oostvaarders

Van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 8 november wordt er op de A6 gewerkt aan de weg bij op- en afrit 8. Dit betekent dat de oprit en afrit bij Oostvaarders dicht is voor het verkeer. Er wordt een rotonde aangelegd. Dat meldt de gemeente Almere.

Nieuwe rotonde

“De westelijke kruising van de N702 Buitenring met A6 op- en afrit 8 Almere Oostvaarders wordt omgebouwd tot een rotonde”, zo meldt de gemeente. “Dit betreft de kruising van de Buitenring met de afrit vanuit Lelystad en de oprit richting Amsterdam. De oostelijke kruising (oprit naar Lelystad en afrit vanuit Amsterdam) verandert niet. De aanleg van de rotonde duurt van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 8 november 2019. In deze periode zijn alle op- en afritten 8 Almere Oostvaarders dicht voor het verkeer. De N702 Buitenring is dicht voor het verkeer tussen de rotonde Stripheldenweg (blijft open) en op- en afrit 8”.

Veiligheid

Door de aanleg van de rotonde moet de veiligheid toenemen. De rotonde wordt aangelegd in het kader van het landelijk project ‘Meer Veilig 3’. Rijkswaterstaat heeft Provincie Flevoland na onderzoek gevraagd de rotonde aan te leggen.