Theatergezelschap Vis à Vis blijft op huidige locatie

Deel dit artikel

Theatergezelschap Vis à Vis mag blijven op de huidige locatie aan het Almeerderstrand in Almere Poort. Dat heeft de gemeente besloten. De gemeente Almere was van plan om woningen te bouwen op de plek van Vis à Vis. Doordat Vis à Vis niet hoeft uit te wijken, is een gedeelte van het plan voor woningbouw van de baan. Het schrappen van woningbouw kost de gemeente Almere nu tussen de 19 en 22 miljoen euro.

Petitie

Na 10 jaar onzekerheid kreeg Vis à Vis een tijd terug te horen dat ze de huidige locatie (Muiderzandplaats 1) moet verlaten. Twee jaar na de feestelijke opening, is de boodschap dat Vis à Vis moet vertrekken. Vis à Vis startte een petitie. Die petitie werd 15.271 keer ondertekend.

Hoopvol

Het theatergezelschap zegt ‘voorzichtig hoopvol’ te zijn met het collegebesluit. Zij blijven met grote interesse de uiteindelijke beslissing van de gemeenteraad volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *