Amateurvoetbal begonnen; valse start voor Waterwijk

Deel dit artikel

Het amateurvoetbal in Nederland is inmiddels weer begonnen. Ook dit jaar doen verscheidene clubs uit Almere mee in het Nederlandse voetbal, 1Almere neemt een kijkje langs de velden.

FC Almere

FC Almere is de competitie begonnen met een nederlaag. Tegen de Noord-Hollandse club Victoria verloor de ploeg van FC Almere-trainer Charles Loots met 2-1. Een week later wonnen de Almeerders voor het eerst, tegen ASC Nieuwland uit Amersfoort won de ploeg met 2-1.

ASC Waterwijk

ASC Waterwijk, die samen met FC Almere in de 2e Klasse B speelt, is de competitie niet geweldig begonnen. De eerste wedstrijd tegen VV Maarsen werd met 3-0 verloren en de Almeerders wisten de tweede wedstrijd ook niet te winnen, tegen SV Loosdrecht werd het 2-2.

SC Buitenboys

Ook SC Buitenboys heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Tegen VVZ ’49 en FC Hilversum werd het respectievelijk 1-2 en 4-3 voor de tegenstanders. De Almeerders spelen ook dit seizoen in de Zaterdag 3e klasse C. Vorig jaar speelde de ploeg daar ook al. Doordat SC Buitenboys op de vijfde plek eindigde, kon er niet worden meegedaan aan een eventuele nacompetitie.