Open Dag bij azc Almere

Deel dit artikel

Het Asielzoekerscentrum (azc) in Almere hield zaterdag 28 september 2019 een Open Dag. De open dag werd georganiseerd door het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). Het Ministerie van Justitie en Veiligheid en Vluchtelingenwerk Nederland juichen dit initiatief toe. De open dag viel samen met Burendag. De organisatie wil benadrukken dat vluchtelingen en asielzoekers onze buren zijn.

800 asielzoekers

Het AZC bestaat al sinds 2000 en bood plaats aan 800 asielzoekers. “Toen er minder migranten kwamen dan verwacht, verhuurde het COA de ruimte aan verschillende maatschappelijke organisaties. De afspraak was ‘tijdelijk’ dus toen er weer meer asielzoekers kwamen, moesten die sociale organisaties vertrekken”, vertelt Greta Verduin. Greta bezocht zaterdag de open dag. “Er werden zelfs 5 grote semi-permanente bewonerspanden bijgebouwd, om plaats te kunnen bieden aan nog eens 800 asielzoekers. Vanaf 2016 werden daar ‘ongedocumenteerden’ opgevangen waarvan de asielprocedures nog niet waren gestart”.

Hulp

De bewoners van het azc krijgen les in Nederlands. Er zijn veel vrijwilligers die zich inzetten voor de bewoners. “Eerst moeten de nieuw binnengekomen asielzoekers Basis-Nederlands leren. Maar omdat de procedures vaak zo lang duren, wordt er gewoon verder gegaan met Nederlands leren, want anders zitten ze misschien twee jaar te niksen. Vandaar dat ze dan aan de grammatica toe kunnen zijn”, vertelt één van de vrijwilligers.

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees gauw verder op het blog van Greta Verduin.

Foto

Open dag azc. Door: Greta Verduin.

2 Reacties op “Open Dag bij azc Almere”

  1. Ruud.Beijer

    Een open dag om naar de zielige vluchtelingen te kijken. Gezellig met mensen praten die onze levenswijze verafschuwen. Fijn om mensen te leren kennen die eerder een huis krijgen dan mijn kinderen. Fijn om mensen te leren kennen die vrouwen als minderwaardig beschouwen. Fijn ook dat die mensen allemaal leven op onze kosten. Gelukkig mag ik werken tot ik doodga. Iemand moet het tenslotte allemaal betalen. De zielige vluchtelingen kosten ons momenteel al zes miljard euro per jaar.
    Iedere zielige vluchteling kost twee keer zoveel als een AOWer die hier zijn hele leven heeft gewerkt en nu amper de huur kan betalen. Maar dit zal de linkse huichelaars en wegkijkers in Almere een worst zijn. Ik kan alleen maar hopen dat de wegkijkers kinderen hebben. U komt er vanzelf achter !!!Hopelijk blijven ze heel lang thuis wonen!

Reageren is niet meer mogelijk.