GGD Flevoland is niet tevreden over de opkomst voor de vaccinatie tegen meningokokken. Jongeren van 14 tot en met 18 jaar konden de prik afgelopen voorjaar en zomer halen, omdat er een nieuwe variant van de ziekte is opgedoken.

Opkomst

In Almere was de opkomst 76,1%, waardoor één op de vier kinderen niet de prik hebben gehaald. In Dronten is de opkomst wel naar wens, met 89,3% is dat het grootste percentage in Flevoland. Urk scoort het laagst, daar heeft 47,9% de prik gehaald.

Gevolgen

De meningokokkenbacterie kan hersenvliesontsteking veroorzaken. Dat kan leiden tot doofheid, oogproblemen, epilepsie en in 5 tot 10% van de gevallen is de bacterie zelfs dodelijk.

Uitnodiging

De jongeren die de prik niet hebben gehaald, krijgen nogmaals een uitnodiging van de GGD.

Comments are closed.