Almeerse politie helpt boeren naar Den Haag

Deel dit artikel

Vandaag is er een groot boerenprotest geweest op het Malieveld in Den Haag. Boeren die vanochtend richting Den Haag vertrokken, werden een handje geholpen door de Almeerse politie.

Protest

De boeren protesteren tegen strenge agrarische wetgeving. De boeren vinden dat er onterecht een slecht beeld over hun werk is ontstaan door onder andere de media.

Ochtendspits

Door onder meer het boerenprotest stonden er flinke files in heel Nederland. Ook op de A1, A6 en A27 bij Almere moest er rekening gehouden worden met vertraging. Volgens de ANWB hebben de files ook te maken met regenachtig weer en verscheidene ongelukken.

Hulp

De Almeerse politie heeft vanochtend een deel van de boeren een handje geholpen. Vanuit het noorden van het land zijn ongeveer 200 trekkers langs Almere gereden. “Wij begeleiden de stoet naar het Gooi waar collega’s het overnemen”, aldus de politie.

Zojuist onze Nederlandse boeren een stukje geholpen met hun rit naar Den Haag.Vanuit het noorden van het land zijn ongeveer 200 tractoren langs Almere gekomen. Wij begeleiden de stoet naar het Gooi waar collega's het overnemen.Poh das mien merk!#pas247 #politie #trekkers #tractor #maliveld #demonstratie #boeren #denhaag

Geplaatst door Politie Almere Stad-Haven op Maandag 30 september 2019

Avondspits

Rijkswaterstaat verwacht een zeer drukke avondspits. Weggebruikers wordt geadviseerd rekening te houden met extra reistijd.