Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van de meest opvallende en belangrijke berichten uit jouw buurt.

Wethouder Ypma stopt

De week eindigde met een bericht over wethouder Loes Ypma. Zij stopt als wethouder in Almere. “Mijn accu is op dit moment leeg. Om ook de komende 25 jaar weer een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren, doe ik nu een stapje terug”, aldus Ypma in haar ontslagbrief.

Loes Ypma gestopt als wethouder

Startschot naschoolse lessen

Maandag heeft wethouder Julius Lindenbergh het startschot voor de naschoolse lessen van Almere Kenniscentrum Talent gegeven. De lessen gingen van start op Sterrenschool ‘Het Universum’ in Nobelhorst.

Naschoolse lessen Almere Kenniscentrum Talent weer van start

Medicijnafval

Steeds meer Almeerders leveren medicijnafval in. Dat meldde Zorggroep Almere deze week. “In de eerste helft van 2019 werd er in Almere maar liefst 10.221 kg medicijnafval ingeleverd. Ten opzichte van de eerste helft van 2018 is dat een stijging van maar liefst 32 procent”, zo schrijft de zorggroep.

‘Hoeveelheid ingeleverd medicijnafval blijft groeien’

Wall of Fame

Dinsdag heeft wethouder Julius Lindenbergh acht nieuwe toevoegingen gedaan aan de Wall of Fame van Almeerse sporters bij het Topsportcentrum in Almere Poort. De gemeente wil op deze manier Almeerse sporters eren die Europees, wereld- of Olympisch kampioen zijn geworden of andere topprestaties hebben geleverd.

Nieuwe Almeerse sporters op Wall of Fame

Steekincident

In de nacht van zondag op maandag is er één gewonde gevallen bij een steekincident aan de Brongouw in Almere Haven. Dat meldde de politie. Er zou ook een verdachte zijn opgepakt.

Steekincident in Brongouw; 1 gewonde

City Deal

De gemeente Almere gaat meedoen met het project City Deal ‘Zicht op Ondermijning’. De gemeente hoopt op die manier iets te kunnen doen aan de groeiende criminaliteit in de stad. Op basis van gegevens van het CBS wordt zicht verkregen op criminaliteit.

Almere start met project City Deal

Eden Holland

Themapark Eden Holland heeft afgelopen week de gemeenteraad van Almere gevraagd de termijn te verlengen voor vervolgonderzoek van de haalbaarheid. Het park hoopt tot 1 juni 2020 de tijd te krijgen. Anton Valk, initiatiefnemer, hoopt op die manier de financiering rond te krijgen.

Eden Holland wil extra tijd voor plannen

Sportgemeente?

De gemeente Almere is niet benoemd tot ‘Sportgemeente van het Jaar 2019’. Gorinchem heeft de titel weten te bemachtigen. Almere was één van de vier genomineerden.

Almere geen ‘Sportgemeente van het Jaar’

Derde prijs

Almeerder Niels Philips is derde geworden bij de Nationale Pabo Voorleeswedstrijd. Woensdagavond las hij voor uit het boek ‘Otje’. Philips vertegenwoordigde met zijn deelname de provincie Flevoland. Er waren 11 andere kandidaten, elk uit een andere provincie.

Almeerder op derde prijs bij Nationale Pabo Voorleeswedstrijd

Meer vluchtelingen

Er worden vanaf 2021 zeshonderd extra vluchtelingen ondergebracht op het azc in Almere. Dat meldde het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). In totaal zijn er daarmee 1400 plaatsen op het Almeerse azc.

Stem mee: ‘Almere moet meer vluchtelingen opvangen’

Foto

Skyline van Almere. Door: Nulzesendertig.

Comments are closed.