Twee jaar cel voor duo uit Purmerend voor ontvoering Almeerder

Deel dit artikel

Voor het ontvoeren en mishandelen van een Almeerder heeft een tweetal uit Purmerend twee jaar cel gekregen. Daarvan is een half jaar cel voorwaardelijk opgelegd.

Ontvoering

De 35-jarige man en 28-jarige vrouw uit Purmerend stonden aan het begin van oktober 2018 voor de woning van het slachtoffer uit Almere. Het tweetal dwong hem in hun auto te stappen en de code van zijn telefoon te geven. Dat laatste weigerde hij, waardoor er vervolgens een brandende sigaret op zijn hand werd gedrukt. De man is daarna geblinddoekt naar een schuur in Amsterdam gebracht. Daar werd hij op een stoel vastgebonden en heeft het duo de man meerdere soorten drugs toegediend.

‘Grote inbreuk’

Volgens de rechtbank hebben de verdachten het slachtoffer vernederd en hebben ze een grove inbreuk gemaakt op zijn lichamelijke en geestelijke integriteit. De rechtbank noemt het handelen van de verdachten disproportioneel, onacceptabel en verwerpelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *