Themapark Eden Holland heeft de gemeenteraad van Almere gevraagd de termijn te verlengen voor vervolgonderzoek van de haalbaarheid. Het park hoopt tot 1 juni 2020 de tijd te krijgen. Anton Valk, initiatiefnemer, hoopt op die manier de financiering rond te krijgen.

Stoppen

Uit het haalbaarheidsonderzoek van de gemeente bleek eerder dat de aanleg van themapark Eden Holland nu nog niet haalbaar is. Het college adviseerde de raad daarom geen verdere medewerking te verlenen aan de mogelijke ontwikkeling van themapark Eden Holland in Almere.

Nationale postcodeloterij

Anton Valk hoopt een bedrag te kunnen krijgen van de Nationale Postcodeloterij. Hij heeft een aanvraag gedaan en hoopt daar begin volgend jaar meer duidelijkheid over te krijgen.

Botanisch park

Het doel van Eden Almere is om mensen te inspireren en te betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken. Het park hoopt zo’n 400.000 bezoekers per jaar te mogen inspireren. Daarnaast moet het park 75 arbeidsplaatsen bieden en tweehonderd stageplekken. Ook is het de bedoeling dat er vijftig leerwerkplekken komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Comments are closed.