‘Hoeveelheid ingeleverd medicijnafval blijft groeien’

Deel dit artikel

Steeds meer Almeerders leveren medicijnafval in. Dat meldt Zorggroep Almere. “In de eerste helft van 2019 werd er in Almere maar liefst 10.221 kg medicijnafval ingeleverd. Ten opzichte van de eerste helft van 2018 is dat een stijging van maar liefst 32 procent”, zo schrijft de zorggroep.

Goed resultaat

Om watervervuiling door medicijnresten in Almere een halt toe te roepen, hebben Zorggroep Almere, de gemeente Almere, Waterschap Zuiderzeeland, en het Flevoziekenhuis in 2017 de handen ineen geslagen.

“Samen zijn we gestart met de campagne ‘Oude medicijnen, lever ze in!’ Hierbij is vastgelegd dat Almeerders hun oude medicijnen kunnen inleveren bij de openbare apotheken in Almere en dat de gemeente zorgdraagt voor de afvoer en verwerking ervan. Een publiekscampagne met onder andere posters en een speciale webpagina helpt de inwoners te wijzen op de mogelijkheden van inleveren. Met goed resultaat”, aldus Zorggroep Almere.

Medicijnafval

Het medicijnafval bestaat uit medicijnresten en gebruikte naalden en spuiten. Het materiaal wordt in opdracht van de gemeente Almere door een erkend verwerkingsbedrijf afgevoerd en vernietigd.

3 Reacties op “‘Hoeveelheid ingeleverd medicijnafval blijft groeien’”

 1. Dennis Meijer

  Denk dat apotheken beter moeten doseren.
  In mijn optiek woedt er vaak teveel meegegeven.
  Dit uit eigen ervaring.
  Overleg met klant wat hij zij mee wil hebben voor periode x. Afgelopen jaren gezien wat er gewoon standaard meegeven wordt en wat er tzt weg gegooid wordt. Want terug nemen nee dat kan niet ivm hygiëne. Vind dut de grootste flauwekul.
  Op deze manier gaan die zorgkosten natuurlijk nooit omlaag. Maar ach de farmcue vaart er lekker bij

 2. Alex Before

  Ga terug naar medicijnen per maand ..
  En waarom worden medicijnen weggegooid , soms is het een kuur van bv 7 dagen je krijgt een strip van 10 stk waarom ?? Ja omdat het anders TE veel werk kost om te doceren.

 3. Malou

  Ik gebruik medicijnen voor suikerziekte. En ik kan eraf komen. En wat ik over hou geef ik het aan rode kruis of ander instantie mee.

Reageren is niet meer mogelijk.