Steeds meer Almeerders leveren medicijnafval in. Dat meldt Zorggroep Almere. “In de eerste helft van 2019 werd er in Almere maar liefst 10.221 kg medicijnafval ingeleverd. Ten opzichte van de eerste helft van 2018 is dat een stijging van maar liefst 32 procent”, zo schrijft de zorggroep.

Goed resultaat

Om watervervuiling door medicijnresten in Almere een halt toe te roepen, hebben Zorggroep Almere, de gemeente Almere, Waterschap Zuiderzeeland, en het Flevoziekenhuis in 2017 de handen ineen geslagen.

“Samen zijn we gestart met de campagne ‘Oude medicijnen, lever ze in!’ Hierbij is vastgelegd dat Almeerders hun oude medicijnen kunnen inleveren bij de openbare apotheken in Almere en dat de gemeente zorgdraagt voor de afvoer en verwerking ervan. Een publiekscampagne met onder andere posters en een speciale webpagina helpt de inwoners te wijzen op de mogelijkheden van inleveren. Met goed resultaat”, aldus Zorggroep Almere.

Medicijnafval

Het medicijnafval bestaat uit medicijnresten en gebruikte naalden en spuiten. Het materiaal wordt in opdracht van de gemeente Almere door een erkend verwerkingsbedrijf afgevoerd en vernietigd.

Comments are closed.