Budoclinics op de Grote Markt

Deel dit artikel

Op zaterdag 21 september werden er verschillende budoclinics georganiseerd op de Grote Markt in het centrum. Wethouder Julius Lindenbergh van Sport deed om 12.00 uur met de eerste clinic mee en stond tegenover Nederlands topjudoka Tornike Tsjakadoea op de mat.

Nationale sportweek

Komende week vindt de nationale sportweek plaats. De budoclinics van gisteren waren de aftrap daarvan. In de komende week staat sporten en bewegen centraal. In Almere organiseren de buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen verschillende activiteiten voor jong en oud. Kijk op www.sportiefalmere.nl voor een compleet overzicht van het programma.

NK Judo

De clinics werden georganiseerd in samenwerking met Judo Bond Nederland in het kader van het Nederlands Kampioenschap Judo voor senioren. Dit toernooi vindt op 28 en 29 september plaats in het Topsportcentrum in Almere Poort. Wethouder Lindenbergh: “Mooi dat zo’n groot evenement hier plaats kan vinden. Dat brengen we graag onder de aandacht, net als de budosporten in het algemeen. Die ondersteunen we in Almere extra en die worden in Almere ook meer dan gemiddeld beoefend. Ik nodig graag alle Almeerders uit om aan de clinics mee te doen of het NK te bezoeken.”