Weekoverzicht: Vuurwerkbom, internationale allure en New Brooklyn

Wat gebeurde er deze week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van het belangrijkste nieuws in het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Vuurwerkbom

Zondagmiddag is er een vuurwerkbom tegen een woning in de Bouwmeesterbuurt gegooid. Er zijn twee verdachten aangehouden. Het incident vond plaats aan de E.F. van den Banweg.

Vuurwerkbom tegen woning in Bouwmeesterbuurt

Internationale allure

De gemeente Almere en de provincie Flevoland willen dat er een nieuw museum komt met internationale allure. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de gemeente. Het is de bedoeling dat er ‘Tomorrow Art’ te zien is in het museum. Het gaat om actuele multimediale kunst.

Nieuw museum moet stad internationale allure geven

Prins op bezoek

Prins Carlos de Bourbon de Parme heeft maandag het studiejaar van Aeres Hogeschool in Almere feestelijk geopend. De prins heeft met de stichting Compazz een nauwe verbintenis met de doelen van de hogeschool. “Hier wordt met de voeten in de klei op een no-nonsense manier les gegeven in die vraagstukken waar de toekomstige generaties een antwoord op moeten vinden”, aldus de prins.

Aeres Hogeschool opent studiejaar met Prins Carlos

Valse munten

Dinsdag is de regiezitting tegen een bende die wordt verdacht van het drukken van vals geld gestart. De bende werd begin dit jaar opgepakt.

Regiezitting bende valsemunters uit Almere in rechtbank Lelystad

Nieuwe wijk heet New Brooklyn

In het Europakwartier Oost in Almere Poort komen 1400 nieuwe woningen. De buurt krijgt de naam New Brooklyn en onderscheidt zich doordat het bij een relatief dichte bebouwing een ruime en groene opzet heeft.

New Brooklyn: buurt met 1400 nieuwe woningen in Almere Poort

Foto

Foto: Wethouder Maaike Veeningen, Peter van der Gugten (Heijmans), Jan van Barneveld (De Alliantie) en Eduard van Luyn (Syntrus Achmea) zijn blij met de afspraken over New Brooklyn.

Zwakke scholen

Basisscholen de Vuurvogel, Aquamarijn en Het Meesterwerk zijn geen zwakke scholen meer. De scholen scoren inmiddels voldoende. Eerder liet de Inspectie van Onderwijs weten dat de scholen onvoldoende scoorden.

Drie Almeerse zwakke scholen scoren voldoende

Wiet

De Almeerse gemeenteraad is verdeeld over de deelname aan het wietexperiment van de overheid. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt op het stadhuis. VVD, PvdA, D66 en ChristenUnie zijn niet positief over deelname. Binnen de partijen bestaat veel verdeeldheid.

Verdeeldheid over deelname aan wietexperiment