Reimert Bouw en Infrastructuur heeft gewonnen bij de ontwerpwedstrijd voor de Floriadebruggen. Het gaat om de bruggen ‘Rondje Weerwater’ en de Beverbrug.

Prijs

Gisteren werd de winnaar van de ontwerpwedstrijd bekend gemaakt. Dat werd gedaan in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Reimert Bouw en Infrastructuur geeft aan trots te zijn op het resultaat.
De jury heeft de ontwerpen uitgekozen, omdat ze het beste voldeden aan alle eisen. “Belangrijk in de wedstrijd was de inzet van gebruikte materialen. Beide bruggen worden namelijk circulair gebouwd”, aldus Remko Schnieders. Schnieders was juryvoorzitter. “We vroegen ook van de inzenders de bereidheid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten bij de bouw.”

Ontwerp

Het ontwerp komt van de Almeerse architect René van Zuuk. Bij beide bruggen zullen materialen hergebruikt worden. In totaal kost de bouw ongeveer 3,5 miljoen euro. De bruggen worden naar verwachting in 2021 voltooid.

Comments are closed.