Al weken is de stikstofnorm hét gesprek van de dag in de media. Zelfs bouwprojecten in Almere krijgen er mee te maken. Een voorbeeld is het project in het gebied Poort Buitendijks. Ook dat project voldoet niet aan de norm. Met het Naardermeer in de buurt is de stikstofnorm in de huidige bouw- en verbouwplannen te hoog. Het plan is om appartementengebouwen te bouwen, het catamaranstrand te verplaatsen en om het festivalstrand uit te breiden.

Wat vind jij?

Stem hieronder op de poll en laat ook eens een bericht achter onderaan deze pagina.

Stikstofnorm: onzin of van levensbelang?

Wat is de stikstofnorm?

Veel nieuwe bouwprojecten komen in gevaar door de nieuwe stikstofnorm. Sinds de uitspraak van de Raad van State worden verschillende bouwprojecten geblokkeerd. Deze projecten overschrijden de stikstofnormen en zijn daarmee in strijd met Europese natuurbeschermingsregels.

Poort Buitendijks

Voor het gebied Poort Buitendijks is recent een nieuw concept bestemmingsplan opgesteld. Dit deel van Poort omvat van noord naar zuid het nog aan te leggen Meerstrand, het huidige Catamaranstrand, appartementencomplex Muiderburght, Marina Muiderzand, het Almeerderstrand en het aangrenzende IJmeer. Meer over Poort Buitendijks is te vinden op de website van de gemeente Almere.

Foto

De bouw van appartementen in Almere Poort. Foto door: Nulzesendertig.

Comments are closed.