Reportage: Proef de sfeer in Almere

Deel dit artikel

Dit weekend stond Almere even in het teken van Japan. Een belangrijke zuivelfabrikant vierde namelijk het 25-jarig jubileum door middel van een open dag. De Europese fabriek is al sinds 1994 gevestigd in onze stad.

Japan

Waarom Japan? Omdat het zuivelproduct in de reportage daar vandaan komt. Op de druk bezochte open dag konden vele bezoekers genieten van sushi, Japanse knutselwerken, Japanse muziek en karate. De verslaggever van 1Almere bezocht de open dag en maakte een sfeerreportage.

Deel 1

Afgelopen maandag zag je deel 1 van onze serie over Yakult. Bekijk hieronder de reportage terug.

Yakult

Op het buitenterrein konden bezoekers kennismaken met de Japanse cultuur. Yakult, de zuivelfabrikant die in Almere is gevestigd, is namelijk van oorsprong een Japans bedrijf. “Bijna 85 jaar geleden bracht de wetenschapper dr. Minoru Shirota na jarenlang onderzoek het eerste flesje gefermenteerde zuiveldrank met probiotica op de markt in Japan”, zo schrijft het bedrijf op haar website.

Naast de Japanse cultuur stond het productieproces in de fabriek centraal. De fabriek is al jaren gevestigd in Almere. Bezoekers kregen een rondleiding van een half uur.

Headlines

Aanstaande vrijdag zie je weer een uitgebreid overzicht van de headlines van het Almeerse nieuws in een nieuwe aflevering van 1Almere 1Moment. Wil je nu al meer nieuws lezen? Lees meer actuele berichten in ons nieuwsoverzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *