Nieuw museum moet stad internationale allure geven

Deel dit artikel

De gemeente Almere en de provincie Flevoland willen dat er een nieuw museum komt met internationale allure. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de gemeente. Het is de bedoeling dat er ‘Tomorrow Art’ te zien is in het museum. Het gaat om actuele multimediale kunst.

Van groot belang

“Kunst en cultuur zijn heel belangrijk voor iedereen,” zegt gedeputeerde Michiel Rijsberman tegen de regionale omroep. “In de grootste stad van Flevoland is er nog geen museum met internationale status. Dat moet veranderen”, aldus Rijsberman. Volgens hem is het nodig dat er voorzieningen op niveau komen in Almere.

Stedelijk museum

Het is de bedoeling dat het nieuwe museum groter wordt dan het Stedelijk museum in Amsterdam. De provincie wil kunst uit andere musea gaan tentoonstellen in Almere. Het is nog onduidelijk waar het museum precies wordt gevestigd.

Foto

Tomorrow Art (digitaal). Bron: Pixabay.

2 Reacties op “Nieuw museum moet stad internationale allure geven”

  1. Peter hardenberg

    Qua architectuur moet het absoluut spectaculair zijn. Zoiets bijzonders als het Guggenheim in Bilbao.
    Locatie, op een schiereiland in het Weerwater. Het gebouw moet vanaf de A6 goed zichtbaar zijn en op loopafstand van het station Almere Centrum liggen.
    Het mag ook op de plaats van het Kaf komen want dat lelijke gebouw is echt een goed voorbeeld van hoe het niet moet!

  2. Burnie Houtvast

    Dat is nog eens leuk nieuws! We hebben het KAF al. Ook het Dutch Digital Art Museum Almere is er al. En…..er staat nog ergens een half afgebouwd kasteel op een prachtige locatie. Laat dat nou een mooie plek zijn om e.e.a. bij elkaar te brengen. Zie ik wel zitten! Nog meer mensen?

Reageren is niet meer mogelijk.