Heb je de afgelopen week het nieuws amper gevolgd? Geen probleem. We praten je bij in dit weekoverzicht. In het overzicht hieronder vind je nieuws uit Almere.

De Aardbei succesvol

Wooncomplex De Aardbei bestaat precies één jaar. De conclusie na het eerste jaar is dat het woonproject succesvol is. Wooncomplex De Aardbei is gevestigd in het voormalig gebouw van Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Wooncomplex De Aardbei succesvol

Sportief Almere

Met de start van het sport- en cultuurseizoen is ook het platform Sportief Almere weer goed gevuld met aanbod van gratis sport- en cultuurlessen. Iedereen in Almere kan zich inschrijven voor proeflessen om hiermee nieuwe sporten of cultuurlessen uit te proberen. Kijk voor meer informatie op sportiefalmere.nl.

Start nieuw seizoen Sportief Almere

Almeers Dictee

Joop Soetekouw en Denise Urban hebben het Almeers Dictee 2019 gewonnen. Het dictee vond maandagavond voor de vijftiende keer plaats in de bibliotheek in Almere Centrum. De winnaars delen de eerste plek. Beide winnaars hadden namelijk evenveel fouten gemaakt: in totaal acht fouten.

Joop Soetekouw en Denise Urban winnaars Almeers Dictee

Geen kort geding

Ondernemers en de gemeente Almere hebben een schikking getroffen over de aanlegsteigers in Haven. De ondernemers waren van plan een kort geding te starten tegen de gemeente. Dat kort geding gaat niet meer door volgens de advocaat van de ondernemers.

Geen kort geding over aanlegsteigers in Haven

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen na een steekincident op 14 augustus in de Blekerstraat. Deze week heeft Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het incident. Volgens het televisieprogramma leverde dat in ieder geval één belangrijke getuige op. De politie is nog op zoek naar meer getuigen.

Politie zoekt getuigen steekincident Blekerstraat

‘Sluit Abou Bakr-moskee’

De PVV in Almere wil dat de Abou Bakr-moskee wordt gesloten. Fractievoorzitter Toon van Dijk ziet daar aanleiding toe na berichtgeving van NRC en Nieuwsuur over salafisten op het islamitisch onderwijs in Nederland. Volgens onderzoekers zijn er in Almere twee organisaties met scholen met sterk salafistische invloeden. Eén van de organisaties zou de Abou Bakr-moskee zijn in de Staatsliedenwijk.

Ook collegepartij VVD maakt zich zorgen over de bevindingen van de onderzoekers. Fractievoorzitter Ellian zei woensdagmorgen bij Omroep Flevoland dat burgemeester en wethouders duidelijk stelling moeten nemen tegen salafisme.

Verplichte vuurwerkvrije zones

Het college van burgemeester en wethouders wil waarschijnlijk gebieden aanwijzen als verplichte vuurwerkvrije zone. Het gaat om gebieden waar bewoners of dieren wonen of verblijven die minder zelfredzaam zijn en niet de keuze hebben om de vuurwerkoverlast die zij ervaren te ontlopen. Het college maakte het plan deze week bekend.

College wil mogelijk verplichte vuurwerkvrije zones

Valse melding

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn de politie, ambulance en brandweer voor niets uitgerukt na een valse melding. Dat meldt Politie Almere Stad-Haven op Facebook.

Hulpdiensten uitgerukt na valse melding

Comments are closed.