107

Vandaag: Onthulling 45ste tegel Walk of Fame

Vandaag wordt de 45ste tegel van de Walk of Fame onthuld. Kamp Seedorf is de winnaar van de 45ste tegel . Gaétan van de Sande, vertegenwoordiger van Kamp Seedorf, burgemeester Franc Weerwind en Ferry Huurman, directievoorzitter Rabobank Almere, onthullen de tegel op de Citadel.

Walk of Fame

De Walk of Fame Almere is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente Almere en vertelt het verhaal van onze stad. Tot 2043 schenkt de Rabobank elk jaar een nieuwe tegel. Elke tegel verbeeldt een gebeurtenis, een ontwikkeling of persoon die betekenisvol is geweest voor dat jaar. De eerste tegel dateert uit 1974, het jaar waarin Almere zijn naam kreeg.

Kamp Seedorf

De kunstwerken van Kamp Seedorf zijn vaak gebaseerd op voetballers, rappers of andere excentrieke figuren en persoonlijkheden. Het zijn handbeschilderde papieren posters, die met lijm opgeplakt worden en daardoor niet permanent zijn. Het werk van Kamp Seedorf heeft in 2018 op meerdere plekken in Almere Centrum gehangen, waaronder een enorme afbeelding van Clarence Seedorf op de gevel van het stadhuis. Met het winnen van de 45ste tegel, is er een blijvende herinnering aan deze kunstwerken.

Foto

Kunstwerk van Kamp Seedorf op het stadhuis. Foto door: Emile van de Sande (De Artisjok, 2019, Hogeschool Utrecht). Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie.

Dit vind je misschien ook interessant