Vannacht zijn de politie, ambulance en brandweer voor niets uitgerukt na een valse melding. Dat meldt Politie Almere Stad-Haven op Facebook.

Beller

Een beller gaf via het alarmnummer door dat er een uitslaande brand was en dat de bewoners niet bereikbaar waren. “Wij zijn hierop samen met de brandweer en ambulance direct naar de woning gereden. Wij zochten het adres op in onze systemen en zagen dat er op het adres waar de brand zou zijn 4 mensen ingeschreven stonden waaronder twee kinderen”, zo schrijft de politie. “‘Nog steeds geen contact met de bewoners te krijgen’ werd verteld aan de telefoon. Onze harten gingen tekeer en de ergste scenario’s gingen door onze hoofden toen we aan rijdend waren. ‘leven ze nog?’ bedacht ik nog”.

Valse melding

Ter plekke bleek het te gaan om een valse melding. Nergens werd een uitslaande brand aangetroffen. De bewoners van het desbetreffende huis in de Waterwijk wisten van niks.

De politie noemt het misselijkmakend. “Wij hebben hier geen goed woord voor over en zullen er alles aan doen om je te vinden en een passende straf te geven”. Volgens de politie zijn de straffen voor het geven van een valse melding via 112 onder andere een geldboete van maximaal 8100 euro of gevangenisstraf van drie maanden.

Comments are closed.