Havenverbond versnelt vernieuwing in Almere Haven

Een groep maatschappelijke organisaties in Almere Haven is een zogenoemd Havenverbond gestart. Zij willen samen met Havenaren de binnenste wijken van Almere Haven sneller en steviger vernieuwen.

Vernieuwing

Er zijn namelijk veel initiatieven voor vernieuwing, denk aan de verbouwing van De Overloop, groot onderhoud in De Werven, aankoop van Bivak en nieuwe woningen in De Wierden. Die worden nu allemaal los van elkaar uitgevoerd. Het Havenverbond heeft daarom twee doelen: zorgen dat lopende vernieuwingsprojecten sterker worden uitgevoerd en zorgen dat er één duidelijk verhaal komt voor de toekomst van Haven waarin veel Havenaren zich herkennen. Initiatiefnemer wethouder Van Garderen zei bij de start: “De liefde die Havenaren voor hun stadsdeel hebben, dát is onze motivatie voor een verbetering.”

Havenaren

Het Havenverbond bestaat uit bestuurders van De Alliantie, Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA), Gemeente Almere, Zorggroep Almere, De Schoor, BIZ in oprichting van centrumondernemers, Goedestede, Ymere, GGD Flevoland, Kwintes, Almeerse Scholengroep (ASG) en Leger des Heils.

Zij hebben een specialistenteam gevraagd om een toekomstverhaal voor het hart van Haven (De Werven, De Wierden, Centrum en De Hoven) te maken op het gebied van zorg, welzijn, samenleven, school, winkelgebied, economie, stedenbouw en wonen. Het team nodigt in oktober en november veel Havenaren uit om hen te vragen wat zij belangrijk vinden voor hun leven in Haven in 2030 en wat ze vinden van de ideeën waar het team aan denkt. Zo werken de organisaties en de Havenaren samen aan totstandkoming van één toekomstplan, waar de lopende initiatieven deel van uit zullen maken. Alle leden van het Havenverbond maken zich samen sterk, niet alleen voor een toekomstplan, maar ook bij de uitvoering van dat plan.

Foto

De bestuurders van het Havenverbond voor Bivak, de pop-up werkplek waar het toekomstplan gemaakt wordt. Bron: Aangeleverd.

2 Reacties op “Havenverbond versnelt vernieuwing in Almere Haven”

  1. P. BUSING

    Wat moeten die BOBO’s in Haven, ze wonen er niet en denken dat ze stedebouwkundig ontwerper zijn, de bewoners wordt niets gevraagd en die hebben alleen maar overlast van die verdichtingsbouw en van de verkeers aantrekkende werking door hun woonwijk als er weer een gebouw wordt bedacht, waarvoor ruimtelijk gezien geen parkeervoorzieningen voor aanwezig zijn.
    Almere-Haven is 40 jaar geleden bedacht, maar anno 2019 rijden er auto’s en scooters door het stadspark doordat de ambtenaren bezuinigen op palen, beplanting en verkeersborden is het stadspark een cowboy veld voor motoren geworden terwijl het een wandelgebied behoort te zijn.

  2. Adri Bax

    Meerdere verantwoordelijken voor de instanties betrokken bij Havenverbond zijn zelf woonachtig of woonachtig geweest in Almere-haven. Maar belangrijker nog dan dat, de opzet van het Havenverbond is juist om met iedereen binnen Almere-haven in contact te komen om te horen wat de wensen zijn voor een langere termijn en wat er aan problematiek leeft. Teneinde tot een gezamenlijk visie te komen waarbij iedere instantie in dezelfde richting werkt. Toekomst bestendig investeren dus oplossingen die ook op de lange termijn blijvend werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *