Havenverbond versnelt vernieuwing in Almere Haven

Deel dit artikel

Een groep maatschappelijke organisaties in Almere Haven is een zogenoemd Havenverbond gestart. Zij willen samen met Havenaren de binnenste wijken van Almere Haven sneller en steviger vernieuwen.

Vernieuwing

Er zijn namelijk veel initiatieven voor vernieuwing, denk aan de verbouwing van De Overloop, groot onderhoud in De Werven, aankoop van Bivak en nieuwe woningen in De Wierden. Die worden nu allemaal los van elkaar uitgevoerd. Het Havenverbond heeft daarom twee doelen: zorgen dat lopende vernieuwingsprojecten sterker worden uitgevoerd en zorgen dat er één duidelijk verhaal komt voor de toekomst van Haven waarin veel Havenaren zich herkennen. Initiatiefnemer wethouder Van Garderen zei bij de start: “De liefde die Havenaren voor hun stadsdeel hebben, dát is onze motivatie voor een verbetering.”

Havenaren

Het Havenverbond bestaat uit bestuurders van De Alliantie, Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA), Gemeente Almere, Zorggroep Almere, De Schoor, BIZ in oprichting van centrumondernemers, Goedestede, Ymere, GGD Flevoland, Kwintes, Almeerse Scholengroep (ASG) en Leger des Heils.

Zij hebben een specialistenteam gevraagd om een toekomstverhaal voor het hart van Haven (De Werven, De Wierden, Centrum en De Hoven) te maken op het gebied van zorg, welzijn, samenleven, school, winkelgebied, economie, stedenbouw en wonen. Het team nodigt in oktober en november veel Havenaren uit om hen te vragen wat zij belangrijk vinden voor hun leven in Haven in 2030 en wat ze vinden van de ideeën waar het team aan denkt. Zo werken de organisaties en de Havenaren samen aan totstandkoming van één toekomstplan, waar de lopende initiatieven deel van uit zullen maken. Alle leden van het Havenverbond maken zich samen sterk, niet alleen voor een toekomstplan, maar ook bij de uitvoering van dat plan.

Foto

De bestuurders van het Havenverbond voor Bivak, de pop-up werkplek waar het toekomstplan gemaakt wordt. Bron: Aangeleverd.

3 Reacties op “Havenverbond versnelt vernieuwing in Almere Haven”

 1. P. BUSING

  Wat moeten die BOBO’s in Haven, ze wonen er niet en denken dat ze stedebouwkundig ontwerper zijn, de bewoners wordt niets gevraagd en die hebben alleen maar overlast van die verdichtingsbouw en van de verkeers aantrekkende werking door hun woonwijk als er weer een gebouw wordt bedacht, waarvoor ruimtelijk gezien geen parkeervoorzieningen voor aanwezig zijn.
  Almere-Haven is 40 jaar geleden bedacht, maar anno 2019 rijden er auto’s en scooters door het stadspark doordat de ambtenaren bezuinigen op palen, beplanting en verkeersborden is het stadspark een cowboy veld voor motoren geworden terwijl het een wandelgebied behoort te zijn.

 2. Adri Bax

  Meerdere verantwoordelijken voor de instanties betrokken bij Havenverbond zijn zelf woonachtig of woonachtig geweest in Almere-haven. Maar belangrijker nog dan dat, de opzet van het Havenverbond is juist om met iedereen binnen Almere-haven in contact te komen om te horen wat de wensen zijn voor een langere termijn en wat er aan problematiek leeft. Teneinde tot een gezamenlijk visie te komen waarbij iedere instantie in dezelfde richting werkt. Toekomst bestendig investeren dus oplossingen die ook op de lange termijn blijvend werken.

 3. Leon

  om te beginnen, voordat dit verbond uberhaupt iets doet.
  maak almere-haven eerst veilliger, het wordt steeds crimineler, en er gebeuren steeds meer overvallen, kleine opsomming van recent Primera de vroegere saloon, jumbo in 4 weken twee keer meest recent Deen, mensen voelen zich niet meer veilig op straat als het donker is, dit heb ik vernomen uit verschillende gesprekken die ik met ouderen heb gehad, m,n partner idem dito als je in de morgen om 05:20 de deur uitgaat en je ziet dan wat er soms voor ongure type,s er rond lopen, en ook overdag pak dat Fairplay aan sluit dat ding desnoods daar komen alleen van die gasten die criminele dingen zitten af te spreken, allemaal buitenlanders, en o ja dit is geen stigmatisatie dat is de keiharde waarheid, waar zijn die wannabee politie agenten oftewel handhavers dan je ziet ze amper, wel worden betaald maar niks doen, er moet hier ook weer een politie bureau terug komen en geen dependance zoals die nu is, Almere is een verrotting aan het worden voor criminele figuren die overal rond hangen, ik moet of wordt bijna verplicht in een winkel zoals de Deen te pinnen omdat ze cash arm zijn zoals ze het noemen vanwege de criminaliteit,
  het wordt simpelweg gewoon tijd, dat we eerst dat gajes keihard aanpakken, en als ik zeg keihard bedoel ik keihard, de overheid speelt daar ook een spil in.
  want tja de meesten overvallen worden gepleegd en hier komt die weer door buitenlanders, ra ra, maar nu ben ik zeker een racist of een Facist, niks is minder waar ik en hier sta ik niet alleen in als je om je heen kijkt dan kun je de slechte er zo uitpikken dus alvorens dat u van alles gaat bouwen verbouwen of wat dan ook doe eens iets eraan zodat de mensen ook in het donker met een gerust hart de straat op durven

Reageren is niet meer mogelijk.