63

College wil mogelijk verplichte vuurwerkvrije zones

Het college van burgemeester en wethouders wil waarschijnlijk gebieden aanwijzen als verplichte vuurwerkvrije zone. Het gaat om gebieden waar bewoners of dieren wonen of verblijven die minder zelfredzaam zijn en niet de keuze hebben om de vuurwerkoverlast die zij ervaren te ontlopen.

Kwetsbare gebieden

“De behoefte aan een verplichte vuurwerkvrije zone is in kaart gebracht. Er komt steeds meer draagvlak in Nederland voor vuurwerk beperkende maatregelen”, zo schrijft het college. “Vuurwerkvrije zones passen daarom in de tijdsgeest. Bovendien kunnen specifieke zones ervoor zorgen dat de overlast in kwetsbare gebieden afneemt, terwijl vuurwerkliefhebbers nog steeds genoeg ruimte hebben om vuurwerk af te steken in hun omgeving”.

Raad

Voordat het college een besluit neemt over het wel of niet instellen van vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling 2019-2020 wordt de gemeenteraad gevraagd te kijken naar het plan.

Dit vind je misschien ook interessant