Gisteren hebben China en de organisatie achter de Floriade een overeenkomst getekend. Met de overeenkomst staat vast dat China een plekje krijgt op de Floriade.

Voorbereiding

“In China is hiermee de voorbereiding gestart voor deelname aan de Floriade met een substantiële en kwalitatief hoogwaardige inzending. De deelname zal naast een tuin en waarschijnlijk een paviljoen, ook een brede evenementenprogrammering bevatten zoals de Nationale dag en diverse Chinese culturele evenementen”, zo laat Floriade BV weten. “Voor de Floriade is de bevestiging van deelname door China een belangrijke mijlpaal. Zowel in verband met de omvang van de Chinese expositie maar ook het positieve effect en de aantrekkingskracht die de Chinese deelname zal hebben op de lopende gesprekken met verschillende landen en reeds ontvangen toezeggingen van andere landen”.

Mogelijkheden

Volgens de organisatie van de Floriade biedt deelname van China nieuwe mogelijkheden. “Zowel om nieuwe relaties aan te gaan als om bestaande economische relaties met China te verbreden en te verdiepen”.

Comments are closed.