Almere Haven Festival trekt 42.000 bezoekers

Deel dit artikel

De 19e editie van het Rabobank Almere Haven Festival in het centrum en de havenkom van Almere Haven heeft zo’n 42.000 bezoekers getrokken. Dat meldt Almere City Marketing online.

Nat

Het weer was erg wisselvallig. De organisatie is daarom tevreden met het aantal bezoekers. Het evenement begon vrijdagmiddag met een succesvolle botterrace: 24 botters en genoeg wind zorgden voor een spectaculaire wedstrijd. Rosenboom AJSO Concert had last van regen. Het programma begon eerder en kon daardoor toch volledig doorgaan. Het Havenkom Concert werd afgelast. “Door de stevige wind en heftige regenval was het onmogelijk om de kostbare instrumenten droog te houden. Om die reden moesten we het concert voor het eerst in 19 jaar afgelasten,” aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing. Zondag was het beter weer.

Jubileum

Het volgende Rabobank Almere Haven Festival vindt plaats van 4 tot en met 6 september 2020. Dat wordt een jubileumeditie, omdat het festival dan voor de twintigste keer wordt georganiseerd.

Foto

Almere Haven Festival. Eigen bron.