Stelling: ‘Meerdere keren per jaar een autovrije zondag in Almere?’

Deel dit artikel

De luchtkwaliteit in Almere is slecht. In september 2018 stelde de Partij voor de Dieren in Almere schriftelijke vragen over de luchtkwaliteit in de stad. Dat deed de partij naar aanleiding van een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Ook recent ging het in de Almeerse politiek over de luchtkwaliteit. Fractie Buyatui heeft in augustus een motie ingediend. De eenmansfractie wil een stimuleringsmaatregel die eigenaren moet overhalen hun vervuilende voertuig te vervangen voor een schoner exemplaar. Volgens de fractie kan die maatregel positief bijdragen aan de ambitie van het college om vervoer zonder CO2 uitstoot te stimuleren.

Stem mee

Een ander idee dat nog niet besproken is in de gemeenteraad is het instellen van een autovrije zondag. Wat vind jij? Is dat een goed idee? Stem hieronder op de stelling van de week. Laat ook een reactie achter onderaan deze pagina. Wat vind jij bijvoorbeeld van de motie van Fractie Buyatui om een stimuleringsmaatregel in te stellen?

'Meerdere keren per jaar een autovrije zondag in Almere?'

Giftig

Milieudefensie zegt dat de problemen in Almere niet zo groot zijn als in Amsterdam of Rotterdam. Toch hangt er meer fijnstof in de lucht dan de door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) gestelde norm.