Joop Soetekouw en Denise Urban hebben het Almeers Dictee 2019 gewonnen. Het dictee vond gisteravond voor de vijftiende keer plaats in de bibliotheek in Almere Centrum. De winnaars delen de eerste plek. Beide winnaars hadden namelijk evenveel fouten gemaakt: in totaal acht fouten.

Soetekouw

Soetekouw won het dictee niet voor de eerste keer. Net als vorig jaar staat zijn naam op de lijst van eeuwige roem. In totaal heeft Joop Soetekouw bij het dictee al drie keer de eerste plaats behaald.

Weerwind

Burgemeester Weerwind was aanwezig bij het dictee. Hij las het dictee voor. De tekst bevatte onder andere moeilijke woorden als ‘antiquaar’, ‘bingewatchwaardige’ en ‘onomatopee’.

Het dictee

Benieuwd naar de tekst van het Almeers Dictee 2019? Lees het hier nog eens na. De tekst is ook te vinden op de website van de Nieuwe Bibliotheek Almere.

Comments are closed.