Wooncomplex De Aardbei bestaat precies één jaar. De conclusie na het eerste jaar is dat het woonproject succesvol is. Dat meldt de regionale omroep. Wooncomplex De Aardbei is gevestigd in het voormalig gebouw van Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Ideaal

Eén van de bewoners vertelt in een bericht van Socius Wonen dat het project ideaal is. Socius is een jongerenhuisvester die maatschappelijk vastgoed en kantoren geschikt maakt voor kamerbewoning. Dat vraagt om maatwerk.

Jolanda woont samen met haar vriend en kat in gebouw De Aardbei. Zij vindt het voordelig dat het zelfstandig wonen gecombineerd wordt met de gezelligheid van ‘gedeeld wonen’. “We waren gewend om de badkamer en keuken te delen en nu hebben we helemaal ons eigen plekje. Je leert hoe het is om op jezelf te wonen, maar als je behoefte hebt aan sociaal contact of je hebt hulp nodig dan is er altijd iemand in de buurt”, zegt Jolanda.

WOOW

In het wooncomplex wordt gebruik gemaakt van het concept WOOW. Dit staat voor: Wonen, Ontmoeten, Ontspannen en Werken. Er is een wasserette, een beheerkantoor, een grote ontmoetingsruimte en een collegezaal waar activiteiten georganiseerd kunnen worden.

Ontspanning is er zeker, want er worden zo nu en dan verdiepingsfeestjes georganiseerd. “Deze feestjes zijn gewoon het leukst! Zo was er bijvoorbeeld een avond waarop we gezellig met z’n alle geborreld hebben terwijl we luidkeels Sing Star meeblèrden”, zegt Jolanda in een artikel van Socius.

Binnenkijken

Op de website van Socius kun je binnenkijken in gebouw De Aardbei.

Comments are closed.