Haven Festival afgesloten met Veteranenconcert

Deel dit artikel

Zondagmiddag vond het allereerste Veteranenconcert plaats tijdens het Haven Festival. Onder leiding van dirigent Lute Hoekstra werd de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ gespeeld. Ook DJ Jimmy Owens en rapper Yes-R waren aanwezig.

Fanfare

De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) is een groot koperensemble met slagwerk. De belangrijkste taak is de begeleiding van militair ceremonieel, zoals commando-overdrachten. De RFGGJ is een compacte en flexibel inzetbare regimentsfanfare. Doel is om een actieve bijdrage te leveren aan het versterken van de band tussen militairen en burgers, met oog voor behoud van traditie. De optredens hebben een kleinschalig karakter: van kleine theaters tot dorpshuizen.

Afsluiting

Met het Veteranenconcert werd Het Haven Festival 2019 afgesloten.

Foto

Violist tijdens het Almere Haven Festival. Foto: Eigen bron.

Bron

Tekst over Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ afkomstig van Rijksoverheid.